Balthazar’s Keuken bestaat dit jaar 30 jaar!

30 jaar Balthazar’s Keuken – Een pionier in puur en persoonlijk dineren

Op 18 mei 1995 opende Balthazar’s Keuken haar deuren aan de Elandsgracht, midden in de Amsterdamse Jordaan. In een voormalige smederij ontstond een restaurant dat haar tijd ver vooruit was. Met een vast driegangenmenu dat wekelijks wisselt, was Balthazar’s Keuken misschien wel het eerste restaurant in Nederland dat volledig koos voor één menu per avond – Zo konden de ingrediënten altijd dagvers worden ingekocht, en werd voedselverspilling tot een minimum beperkt.

Die filosofie van eenvoud, versheid en respect voor het product vormt nog altijd de kern van Balthazar’s Keuken. Het diner begint steevast met het inmiddels iconische tableau met vijf verschillende kleine voorgerechten om samen te delen. Een feestelijk begin van de avond, waarin variatie en uitgesproken smaken samenkomen.

Vanaf de eerste dag stond Balthazar’s Keuken bekend om zijn warme, huiselijke sfeer. De open keuken, de gezellige kleine tafels en het persoonlijke contact met gasten gaven het restaurant een familiair karakter – alsof je bij goede vrienden aan tafel schuift. Die sfeer is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden.

Inmiddels wordt Balthazar’s Keuken voortgezet door de volgende generatie: zoon Beau, samen met zijn vrouw Zwaan en chef Wanne, die met liefde, visie en eerbied voor het verleden de traditie voortzetten. Zij brengen een frisse blik en nieuwe ideeën, zonder het karakter van het restaurant uit het oog te verliezen.

Dertig jaar later is Balthazar’s Keuken nog altijd springlevend – een bijzondere plek waar geschiedenis, gastvrijheid en smaak samenkomen. En waar nog elke avond met liefde wordt gekookt, zoals het ooit begonnen is.

 

 

OPENINGSTIJDEN
woensdag t/m zondag
vanaf 18:00

Elandsgracht 108
1016 VA Amsterdam
T +31204202114
balthazarskeuken@gmail.com